Den 19 april visas One Second of Stylein by Fredrik EtoallHotel Diplomat i Stockholm. Utställningen öppnar för allmänheten den 20 april och fortlöper till 22 maj. Projektet skildrar Fredriks tolkning av Elins värld och modevärlden i sin helhet förklädd i Styleins mystik och kreativitet.

Elin Nyström, grundare och chefsdesigner på Stylein och fotograf Fredrik Etoall, möttes första gången år 2004 då Elin efter en tid i New York flyttat tillbaka till Göteborg. Styleins kraft och kreativitet inspirerade Fredrik och ledde till ett samarbete där Fredrik inte bara tog imagebilder åt Stylein utan även närvarade bakom scen under många av märkets modevisningar. Utställningen One Second of Stylein by Fredrik Etoall är det sammanfattande resultatet som tillsammans återger själva nerven i Styleins värld. – Våra vägar möttes i Göteborg i samband med att Fredrik skulle fotografera mig för ett reportage, för drygt åtta år sedan.

– Eftersom jag fokuserar mycket på energi när jag släpper in någon i min värld var det lätt att släppa in Fredrik. När jag ser hans bilder tänker jag på begreppet att fånga en sekund, han är unik och särskiljer sig mycket från de flesta modefotografer jag arbetat med. Jag har alltid haft stor respekt för honom och har gett honom friheten att använda sin kreativitet när han fotograferat mina kreationer. Det är då magi verkligen kan ske, säger Elin Nyström, grundare och chefsdesigner på Stylein.

Fredrik började fotografera redan som 16-åring men det var under den tid han assisterade framlidna Christer Strömholm som hans givna plats inom fotografin verkligen tog form. Efter några år inom nyhetspress och reklam, startade Fredrik 2004 Etoall och har sedan dess fotograferat många berömda ansikten så som Izabella Scorupco, Steven Tyler, Robyn, Patti Smith, Jay Z mfl

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.