För andra året i rad anordnar Barndiabetesfonden tillsammans med Stockholms Auktionsverk och Lilly Diabetes en välgörenhetsauktion på Världsdiabetesdagen den 14 november. Flera helt unika objekt går under klubban, bland annat den bikini som Izabella Scorupco bar i Bond-filmen Golden Eye.

Förutom Izabellas bikini med tillhörande sarong, går det även att lägga bud på ett exklusivt porträtt av Drottning Silvia taget av Denise Grünsten på drottningens 50-årsdag, svartvitt fotografi av Zlatan taget av Erik Broms, en aftonväska i begränsad upplaga från Bottega Veneta, klockor från Breitling och Hermès, fotokonst av Nathalia Edenmont och Mattias Klum, exklusiva sängkläder för barn från Lexington Superior, hotellvistelse på lyxiga La Recidencia på Mallorca, silverarmband från Efva Attling och mycket annat. Alla intäkter under kvällen går oavkortat till forskning kring barndiabetes, så kallad diabetes typ1.

Objekten kan beskådas på www.auktionsverket.se från och med den 1 november kl.14.00. 

Sverige har näst efter Finland världens högsta frekvens av diabetes hos barn. Barn drabbas nästan uteslutande av typ1-diabetes vilket innebär att de celler som producerar insulin dör. Tre gånger fler barn insjuknar i diabetes än i alla former av cancer tillsammans.

(Källa: Svensk barndiabetesregister, Cancerregistret).

2 thoughts on “Välgörenhetsauktion för Barndiabetes!

 1. Linnea

  Lever med diabetes typ 1 sedan åtta år tillbaka, jag fick det när jag var 12 år! ! Underbart att höra att det finns som Samlar in pengar till dessa forskningar! Själv har jag bidragit satt in pengar på deras bankgiro! Jag ber att inte fler barn för diabetes. !

  Reply
 2. Lena

  Gör mig så glad att man samlar in pengar till denna grymma sjukdom. Min son har snart haft diabetes 1 i 4 år. Nu är han 18,5 år. Han är helt fantastisk och klarat detta väldigt bra. Mer forskning behövs dock så att inte fler barn behöver drabbas.
  Tack för en en bra blogg!

  Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 6 =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.