Dan före dan…

Dec
2013
23

Skrivet av: inom Shopping och Mode

Inga kommentarer

Igår gjorde Keyla och jag Nutellafudge, då Keyla ville baka. Receptet hittade jag hos Jennys Matblogg som är en favorit och som mixar enkla vardagstips med otroligt vackra bilder på mat. Dessa måste ni göra om ni har tid, superenkelt och supergoda!

fudge

Det här behöver du till din nutellafudge :

3 dl vispgrädde

3 dl socker

1 dl ljus sirap

50 gram smör

1 msk honung

2 dl nutella

Gör din nutellafudge så här:

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120-122 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den nutellan i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Känner du att smeten blir gryning – sätt på lite värme på plattan igen och rör tills den blivit blank.  Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*20  cm. Skär upp i lagom stora bitar när fudgen svalnat. Försvinnande goda.



Lämna en kommentar