Med start idag 7 juli öppnar utställning Garbo i ljusgården på PUB. Greta Garbo inledde karriären på PUB, där hon i juli 1920 började jobba som butiksbiträde på hattavdelningen. Hon kom inom kort även att jobba som fotomodell i varuhusets annonsmaterial och gjorde sin filmdebut i en av PUB:s reklamfilmer. 1922 lämnade Garbo sin anställning på PUB för att börja på Dramatens elevskola och resten är filmhistoria.

Garbo rankas som en av de största skådespelerskorna genom tiderna men hennes androgyna klädstil, gåtfulla ansikte och slokande Fedorahattar har lämna avtryck även långt utanför filmbranschen. Garbos look kom under 30-talet att bli stilbildande inom mode och hon blev – med sin behärskade, skräddarsydda elegans – en annorlunda stilikon.

Bilden ovan till vänster är en illustration av Lovisa Burfitt, framtagen speciellt för utställningen.

Utställningen Garbo pågår till den 28 juli.

Foto: Roland Classon

4 thoughts on “Greta Garbo-utställning på PUB

 1. Laila

  Tack för tipset! Blir mycket att hinna se i Stockholm i sommar, men så kul. Många intressanta utställningar som pågår nu i modets tecken.

  Reply
 2. Anna

  Tack för den fina kaffemaskinen jag vann….jag är såå himla GLAD!! Älskar den redan. Kramar i massor.

  Gillar din blogg, lagom härlig blandning!!!

  Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 8 =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.