Är du på väg till Florens snart så kan jag tipsa om att det italienska modehuset Gucci i år firar  90-årsjubileum och öppnar upp ett eget museum där.

Platsen för  detta stora modemuseum är Piazza della Mercanzia i Florens. Här kan du njuta av  Guccis historia, sett ur vackra kreationer ur deras arkiv. Museet är uppdelat i  olika teman som till exempel resor, ett tema som varit centralt för modehuset  sedan starten 1921. Här kan du även se Guccis Cadillac Seville från 1979, som är  lånad av en samlare i Florida, och flera varianter av Guccis bamboo bag.

Förutom mode inhyser Gucci-museet även utställningar med samtida  konstinstallationer, en bokaffär och en Gucci-café som serverar 100% ekologisk  och närproducerad mat. Dessutom en egen shop där det finns samlarprodukter, som väskor, vykort, choklad, doftljus,  Iphone- och Ipadfodral …

Nämde jag att jag genast blev väldigt sugen på att resa till Florens….:)!

One thought on “Gucci-museum i Florens!

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.