From idag och fram till 20 december visar Hotel Birger Jarl i Stockholm 10 personers egenpyntade julgranar. Dessa personer har på ett eller annat sätt en anknytning till ”Mode-Sverige”.  Julgranarna var långt ifrån  traditionella och tyvärr ej detta år så fina  (i mitt tycke).

Så här beskriver några av moderedaktörerna,designerna mfl sina egna verk:

Smyckesdesignern Maria Nilsdotter har pyntat granen The Creepy Tree.
– Jag ville göra en gran med smycken i, så jag tittade lite på några av mina skapelser. Det blev en gran med massor av spindlar, en kedja och så en korp i toppen. Först hade jag tänkt att göra granen ännu
äckligare med stora, svarta spindlar, men så tyckte jag att det var roligare att göra den lite festligare. Det blev en gran med ”julebling”.

Haute couture-designern Fadi el Khoury har dekorerat granen Le trompe-l´oeil.
– Varje jul och nyår så brukar jag försöka summera året som gått. Min gran har inspirerats av min fantastiska sommar, som jag tillbringade i Italien. Jag vill ge en inblick i vad jag upplever när jag är där. Fantastiska apelsinträd, blommor och fjärilar, allt detta ser jag från mina produktionsplatser. Det är långt ifrån de där industriella miljöerna som många andra är vana vid. Jag önskar att jag kunde förmedla min känsla i en bild, så att andra kan få ta del av den. Den här granen kanske är det närmaste jag kan komma?

Den hyllade designerduon Altewei Saomevalde att fylla sin gran med hundratals Post-it-lappar.
– Vår gran heter Stress och alla lappar vi använt är förstås autentiska. Vi tog med dem från kontoret. Vi vill visa hur den riktiga julen ser ut. Alla är så stressade…

Andra designers som pyntat årets modegranar är Lisa Wikander från Mes Dames, designern Saman Amel, moderedaktören Petra Tungården, modisten Malinda Damgaard, designern Matilda Wendelboe, märket Denim Demon Jeans och designern Rasmus Wingårdh.

Några av julgranarna:

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − fyra =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.