För er som följer bloggen kunde förra helgen läsa om att jag i början på denna vecka hade bokat tid för en kemisk peeling. Jag bokade tid hos en gammal bekant från Växjö som jag fått ny kontakt med på sistone, vilket är jättekul. Tina Wehlin jobbar som hudterapeaut på Renaissance Clinique på Strandvägen och har lång erfarenhet av olika typer av ansikts & kroppsbehandlingar, och efter att vi träffats för några veckor sedan tipsade hon mig om att nu när hösten är här kan det vara en bra idé att boosta huden med en kemisk peeling. Huden får ny lyster,man dämpar mörka fläckar och reducerar fina linjer samt får fina hudförbättringar! Behandlingen tog ca 30 min och kändes knappt, lite stickningar, kittling på huden men absolut hanterbart.

Peelingen gjordes i två steg
1. Milk peel som innehåller 50% glykolsyra 10%mjölk och salisylsyra
Hjälper till mot, Matt hud, rynkor, epidermal stimulering, utslätande effekt,

2 Spot Peel
Som tränger ner djupare i hudbarriären till dermis( andra hudlagret)
Hjälper då mot, Pigmentfläckar, hormonella fläckar, melasma och post-inflammatorisk pigmentering.

Efter det hade jag på en peeling i ansiktet hela dagen, det kittlade och stramade lite första dagen. Andra dagen kändes nästan inget och det syntes ej märkbart heller. Däremot tredje dagen så vaknade jag upp och var ganska röd i ansiktet, ungefär som att man bränt sig i solen.

20131009-200921.jpg
Dag 3, lite lätt rodnad men ingen kännbar, obehaglig känsla. Ibland under dagen kändes huden torr och jag bättrade på med K-ceutic.

20131010-202801.jpg

 

20131012-093934.jpg
Dag 5 och 6 började jag fjälla och tappa översta lagret av skinn/hud i ansiktet. Man fick smörja och smörja flera ggr per dag och kvällstid började jag även använda Spotcream som nattcreme.

Produkterna som jag köpte med mig hem och som Tina rekommenderade är ett franskt märke som heter DermaCeutic. Produkterna Demaceutics produkter är framtagna av ett franskt team, biokemister, hudläkare, estetiska kirurger! Mycket säkra och effektiva produkter och behandlingar. Totalt köpte jag 3 produkter såsom rengöringsfoam, dagcreme och nattcreme. Ganska dyra produkter men nödvändiga för bästa resultat enligt Tina. Dessa produkter kan användas även efter avslutad behandling för ännu bättre resultat och Spotcreme ska användas som nattcreme ca 1 månad efter behandlingen och sedan kan man spara den till nästa gång man gör kemisk peeling (då det är den dyraste av de 3 produkterna.

20131009-200958.jpg

Jag hade hört några skräckhistorier av kompisar som gjort kemisk peeling och stämde av biverkningar, resultat etc med Tina innan och efter vårt samtal kände jag mig helt lugn. Dock tror jag att det är viktigt att man känner förtroende för sin hudterapeut och tar reda på fakta om produkterna som används då det är  syror som används i ansiktet. Jag betalar hellre lite mer för någon med lång erfarenhet och gedigen kunskap på den här typen av behandlingar. Tina har jobbat över 20 år som hudterapeut och är otroligt kunnig och duktig. Har du ytterligare frågor så når du henne här:
Renaissance Clinique, Strandvägen 15

Email: tina@topgun.se

2 thoughts on “Kemisk peeling

  1. Veronika

    Hej.

    Jag undrar hur det har gått med din spot peel? Vilka dagar var värst för dig? Jag ska nämligen göra en spot peel till hösten och vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig 🙂

    Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.