Åhh vad jag önskar att jag bakade oftare och var bättre på att laga mat. Jag är helt ok men har inget vidare intresse av att stå i köket i flera timmar. Dock samlar jag gärna på recept både i kokböcker & från nätet. Jag inspireras gärna av Elle mat & Vin men rätterna får gärna var av quickfix-karaktär :)!
Min favorit bland matbloggarna som jag jobbade med när jag jobbade med Pernilla Wahlgrens Pernillas värld – Jennys Matblogg har precis flyttat in hos Damernas Värld. Spana gärna in den!
Jenny bloggar om mat och tar fantastiska bilder!

Denna lakritsfudge måste jag bara göra till helgen! Ser sååå gott ut!
Tack för inspirationen Jenny!

20131203-180829.jpg

Här kommer Jennys recept:

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Marabou med saltlakritssmak
10 krossade lakrits karameller ( turkisk peppar )

Gör så här :

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ” . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25 cm.
Häll den finkrossade karamellarna över fudgen och låt stelna där det är svalt. Skär sedan lagom stora bitar bitar innan du lägger om dem i någon fin godis skål.

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 4 =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.