Alla har vi väl överblivna leksaker som inte längre leks med eller som barnen vuxit ifrån. Nu finns det perfekta tillfället att rensa och ge bort samtidigt som du gör en god gärning.

I helgen under Stockholm Green Festival samlar SITA tillsammans med Läkarmissionen in leksaker genom Leksaksjakten. Leksakerna skickas till barnhem för utsatta barn och andra fattiga barn på landsbygden i Ukraina och Rumänien.
Det här är bra på många sätt, tycker jag. Först och främst betyder det väldigt mycket för de barn som ofta inte har några leksaker. Dessutom är det en miljöinsats eftersom leksaker ofta är svåra att återvinna. Genom att istället låta dem bli till glädje för någon annan minskar vi avfallet, vilket ligger oss på SITA varmt om hjärtat. Kanske är det även skönt för dig och din familj att rensa lite bland leksaker som inte används längre.

Alla barn som lämnar in en leksak får dessutom en liten överraskning som tack för sin medverkan.

Tycker du att det här är en bra idé? Kom då till Kungsträdgården och lämnar en eller ett par leksaker som din familj inte har användning för längre.

När: 1-3 juli. Insamlingen är öppen från kl 10.00 till 20.00.

Var: I närheten av Stora Scenen i Kungsträdgården. Inlämningsstationen kommer att vara bemannad och väl utmärkt.

Hur: De inlämnade leksakerna sorteras av SITAs personal på plats. Tänk på att leksakerna ska vara hela och rena och att det är leksaker som inte kräver att man måste kunna svenska språket eller behöver batterier.

3 thoughts on “Leksaksjakten!

 1. Anna S

  Hej! Såg i ett tidigare inlägg att du funderat på ett par Hasbeens? Jag vill bara tipsa om Mohedatoffelns http://www.mohedatoffeln.com/products.html snygga pjuck! Själv har jag lyckats på tag i ett par ”Sandy” i olivgrönt (sååå snygga!) men nu ser jag att de finns i fler snygga färger. Säljs bl a på brandos.se.

  Kram från Anna i Växjö

  Reply
 2. shatilla

  Hej Anna,
  Tack för tipset! Mobellen Betty och Victoria från Mohedatoffeln var superfina, de måste jag absolut kika närmare på!

  Reply
 3. Mandana

  Hej
  mitt lilla barn hade en nallebjörn som den som finns på bilden.Kan du vara snäll och hjälp mig? Jag behöver köpa sådana nallebjörnen, men det finns inte längre på leksaksaffärer. Det var mitt barns favoit och tappades någonstans.
  mvh
  mandana

  Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + arton =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.