(null)
Om du gillar skor så kan jag tipsa om denna skoutställning på Upplandsmuseet. Utställningarna Shoe Stories & Skor är huvudsaken är berättelser om människor och händelser. Utställningen är inte en modehistorisk exposé, utan ger olika perspektiv på skor, väntade och oväntade. Skor från förr och alldeles nya. Barnskor, herrskor, damskor, sportskor, högklackat och lågklackat. Vilka skor finns i våra samlingar och vad kan de berätta? Och inte minst, vilka finns inte?
Vi har valt att lyfta 17 olika perspektiv och ännu fler skor. Ibland är berättelsen självklar, ibland får man söka efter spår och själv fundera över hur skon har används och vilken betydelse de kan ha haft för dess ägare. Att se sammanhang och sätta museets samlingar i relation till dagens skoutbud. Vi väljer skor inte bara utifrån mode och funktion, utan minst lika mycket utifrån identitet och tillhörighet.
Här finns ett antal unika skor som sällan visas, bland annat så har vi lyft fram Rialasamlingen. Över 50 skor (några par, de flesta endast en) som återfanns på gården Vargsättra i Riala socken 1978. Här kan man studera över tvåhundra år av skohistoria. Mode, teknik, bruk och återbruk.
I utställningen ställer vi röda skor mot höga klackar. Vad har en sko från skodesignern Christian Louboutin gemensamt med en sko buren av 1600-tals kungen Karl XI?
Skor är identitet. Vilka skor bär du? Vad berättar de om dig? Här finns skor för alla smaker, några inlånade från stadens äldsta skobutik Aug. Johanssons Skomodehus. Utställningen pågår hela våren fram till 20 september.

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.