Min vän Lotta aka Vimmelmamman har gjort ett bloggupprop och skriker på hjälp åt Emma Kock som bor och driver barnhem i Uganda. Lasten som Lotta och många andra fyllt med blöjor, leksaker, välling, sängkläder, skor, fotbollar etc har nu äntligen efter flera månader anlänt i hamn i Uganda men tullen vägrar att släppa ifrån sig den och kräver Emma på en orimlig införselskatt på 20 000 kronor. Emma har sedan några dagar försökt prata med ministeriet om att slippa tullskatten eftersom det är pengar hon inte har samt gåvor till gatubarn som annars levt på gatan.

grabbarna3

Den höga kostnaden kan eventuellt sänkas mot betalning till enskilda tjänstemän eller handläggare (ren korrumption) men Emma vägrar gå den vägen. Nu när containern kommit fram kostar den även pengar varje dag att ligga i hamn. Tanken är att vi, med gemensamma bloggkafter kan sprida frågan virtuell på alla våra sociala plattformar. Att vi faktisk kan hjälpa de här barnen som väntar och längtar efter sin saker och att Emma och alla de som kämpat för att fylla den här lasten kan pusta ut.

Emmas blogg Våra Skitungar hittar ni här.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

För att hjälpa Emma och barnen sätt in valfri summa (inget bidrag är för litet):

Emma: HANDELSBANKEN 6759 KONTONUMMER: 726 881 732

Märk ”Container”

Jag tänker själv bidrag med en summa idag, jag har följt Emma och hennes fantastiska insats för barnen sedan innan jul och jag bidrog med pengar till hennes verksamhet första gången då.  En sann vardagshjälte och som gör en enorm insats för de bortglömda barnen i Uganda.

TACK!

Kram Shatilla

One thought on “Snälla Hjälp!

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva + två =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.