Sommar betyder rabarberpajer och flädersaft, två saker jag älskar och inte kan få nog av varje sommar! När vi flyttade till hus och det visade sig att vi hade både rabarber i trädgården och fläderträd överallt i området så skapades traditionen med att göra egen saft och paj så ofta det ges möjlighet!

I veckan har jag och barnen varit ute och plockat fläderblommor och just nu har vi flera liter saft som väntar på att bli klara! Superenkelt att göra själv och gott att frysa in och spara till vintern! Här kommer mitt recept:

Flädersaft

30-40 st fläderblomsklasar
3 st citroner
2 l vatten
50 g citronsyra
2 kg strösocker

Tillagning

1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Skölj citronerna i ljummet vatten och skär dem i skivor. Koka upp vatten, citronskivor, citronsyra och socker.
2. Häll den heta blandningen över fläderblommorna.
3. Täck över med folie och låt stå svalt ca 3 dygn.
4. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara saften i kyl eller frys.

20130625-202806.jpg

20130625-202840.jpg

20130625-202911.jpg

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.