Svensk Handel har gjort en undersökning som visar att vi mest shoppar elektronik, böcker och kläder/ skor via nätet. Kläder och skor är den kategori där det är störst skillnad mellan könen på inköpen. Kvinnor är fortfarande mer benägna att köpa kläder och skor inom e-handeln än män.

Av 1 000 tillfrågade konsumenter i en webundersökning svarade 20 procent att böcker var den vara de senaste handlade på nätet. Lika stor andel svarade elektronik eller kläder/skor.
Bland männen svarade 32 procent att elektronik var den vara de senaste köpte via nätet medan 29 procent av kvinnorna svarade kläder/skor på frågan.
Majoriteten som shoppar via nätet väljer att betala med kort men lyckas bäst gör ändå e-handelsföretag som erbjuder flera olika betalningssätt. Undersökningen visar också att e-handel är väldigt global och var tredje svensk har handlat från utlandet.

E-handeln utgör i dag 4,5 procent av den totala detaljhandeln och växer för varje år. I undersökning, som tagits fram av HUI på uppdrag av Svensk Handel, har förutom 1 000 konsumenter även närmare 200 e-handelsföretag tillfrågats.

Jag har handlat via nätet i flera år och gör fortfarande det, mest kläder, barnkläder, böcker och teknikprylar till hemmet och tycker det är supersmidigt och enkelt.

Nu vill jag veta  vad ni föredrar och hur  ni gör, handlar ni via nätet eller föredrar ni att handla i butik? Vill ni att jag fortsätter tipsa er om webshoppar (svenska/internationella) och mixa det med fysiska butikstips?

Hit me i kommentarsfältet :)!

13 thoughts on “Shoppar du via nätet?

 1. Agnetha

  Hej

  Jag älskar att handla på nätet. Det är så otroligt lätt och framförallt tidsbesparande.
  Denna veckan har jag handlat ”väggord” från paxlux. Kan jag rekommendera till alla – jättesnygga väggprydnader för hemmet.
  Annars handlar jag mycket kläder, böcker, hälsokost och skor.
  Jag tycker visserligen om att åka till stan också och shoppa men ibland orkar eller hinner man inte och då är nätshopping ett jättebra alternativ.
  Kram Agnetha

  Reply
 2. Malinapralina

  Nätshopping är perfekt…, men ack så farligt..För på något sätt känns det inte som man betalar & det är väääldigt lätt tillgängligt.
  Man klickar hit och dit..man betalar så är det över, sen är det sjukt kul att få hem det i brevlådan/posten.
  (om det passar och det matchar ens förväntningar…Men peppar, peppar har min ”dyra” nät köp faktiskt klaffat allihop…)

  Sen är det ljuvligt att gå i butiker, känna på kläder, tyger..väskor..skinn…Dofta på nya parfymer…prova skor osv..
  Jag spontanshoppar mer när jag går i affärer, blir mer felköp. Lusten tar över förnuftet…

  Jag vill ha tips om allt….;)!

  Reply
 3. Maria

  Absolut ha mera tips både affärer o nätet, allt jag köpt som du tipsat om har varit kanon… Älskar det jag beställde fr stylien….underbart…

  Reply
 4. Ulrika

  Ja är kluven! Det är väldigt smidigt att handla på nätet men jag kan vara lite velig och då tycker jag att det är lite jobbigt att returnera sakerna. Men man lär sig väl :-). Börjar faktiskt göra mer och mer på nätet! Kram

  Reply
 5. Camilla

  Jag gör majoriteten av mina inköp på nätet. Eftersom jag jobbar med e-handel så känns det naturligt. Enda undantaget är just kläder. Skor, väskor och accessoarer går bra men resten vill jag prova innan jag köper.

  Reply
 6. Åsa Karlsson

  Jätte bra blogg, jag undrar vad du har fått tag i
  Den jättehäftiga bilden shopoholic den skulle
  Passa utmärkt i mitt dressingroom. Jag blev helt frälst
  Ha det bra

  Reply
 7. http://johannamansson.com

  Jag som bor i en liten stad (Halmstad.. ) shoppar i princip allt på nätet, här finns ju knappt något utbud av de lite exlusiva märkena! Under min studietid bodde jag i Stockholm och det var ju en ren dröm i jämförelse! Händer ibland att jag och några vänner tar en tripp till Göteborg, men nätet är ju perfekt! Handlar ofta via netaporter.com och nordstrom.com, leverans hem till dörren! 🙂 Asos.com och topshop.com handlas det även flitigt ifrån 🙂 En annan favorit är bagarenochkocken.se, helt underbar sida!

  Reply
 8. Jenny i England

  Hellooo

  Jag har turen att bo i en fin stad som har manga trevliga butiker men oftast kan de vara ganska dyra med…och da kan jag ibland kopa/hitta ’on-line’ samma grejer fast billigare! Jag vet att det ar viktigt att stotta lokala affarer, etc. men nar man betalar oerhorda summor for dagis (som vi gor har i England-vi betalar £820 per manad for ett barn) sa galler det att man hushaller med pengar. Jag alskar fina och kvalite produkter och da far man oftast betala lite mer och da e det bra att kunna fortfarande hitta dessa produkter on-line….’best of both worlds’..

  Ha en fin helg
  Kram

  Reply
 9. johanna

  Tycker din blogg är jättebra, fortsätt med tips på olika sidor och märken. Jättekul med proffstips när man själv kanske inte hittar i cyberdjungeln =)
  Kram och ha en underbar söndag

  Reply
 10. M i USA

  Jag handlar jättemycket via nätet. Jag går visserligen mycket i affärer också, men sen åker jag hem och letar upp allt jag har sett, och köper det mesta online, eftersom det oftast är billigare. Man slipper också rusa runt i olika affärer och leta om det är något speciellt man är ute efter, och det råkar vara slut nånstans.

  Jag köper kläder, smink, skor, väskor, hudvårdsprodukter, godis, vissa matprodukter (inte färska förståss), ja allt mellan himmel och jord. Men så bor jag ju också i USA, och här kan man köpa ALLT online – och det har jag gjort i flera år.

  Det verkar som om man i Sverige är lite rädd för att shoppa online, som om man i allmänhet inte litar på att det är säkert att göra det. Jag har aldrig råkat ut för någon scam, och känner heller ingen som har.

  Nåt som dock är ”farligt” med nätshopping är att det är så himla lätt att bara klicka på ”buy”, även om man kanske inte borde ha gjort det. ;o)

  Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fem − ett =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.