Tror ni inte jag har gått och fått öroninflammation! Fick jätteont i öronen i fredagskväll och sedan dess har det bara blivit värre så igår gick jag till doktorn. Jag hostar, snörvlar och har ganska ont i örone n. Trodde faktiskt inte att man kunde få öroninflammation i vuxen ålder? Har dock inte fått pencellin utan läkaren sa att det kommer gå över av sig själv om ett par dagar, så jag håller tummarna för det!

Förra veckan kände jag att det var dags att börja vårboosta huden och få tillbaka lite lyster. Jag bokade därför in en peelingbehandlingAkademikliniken som de själva kallar för just ”vårboost för huden”.

Det var evigheter sedan jag unnade mig en ansiktsbehandling el annan hudbehandling. Bokar man inte in det direkt så finns det alltid risk för att tiden springer iväg och vips så har det gått 6-12 månader sedan sist.  Jag älskar att ta hand om min hy och är noga med vilka produkter jag använder och rengöring morgon och kväll.

Ibland är dock väldigt skönt att få komma iväg och någon annan tar hand om huden för en stund,  en enkel vardagslyx!

En mild, återfuktande peelingbehandling som just ger tillbaka lyster i huden och boostar med fukt. Man börjar med att skrapa bort döda hudceller och sedan läggs peelingen på, det sticker och kliar lite men vad är det man brukar säga….vill man bli fin så får man lida pin :)!

Vill man kan man även kombinera denna behandling med Restylane Vital- injektion för ännu bättre resultat men det vågade jag mig ej på då jag tycker att det är lite läskigt med sprutor.

(Med Second Skin Mask i ansiktet och vit ”sjukhusmössa” ser jag inte riktigt klok ut :), men skönt var det! )

Huden rengörs på djupet och hon la även på en  Second Skin Mask som är återfuktande och lugnande ansiktsmask och den här kan man köpa med sig hem, perfekt till speciella tillfällen när man vill boosta hude lite extra och få lite fin lyster.

I slutet på  behandlingen la terapeauten på ett serum som heter Active Regenerate som specialblandas till varje kund (Finns i 4 olika alternativ) och detta serum får du sedan med dig hem och det räcker till ca 1 månads aktivt användande. Serumet återuppväcker bla hudens vitalitet och du droppar på utvalda delar i ansiktet.

Jag passade även på att göra en Visia hudanalys av min hud. Det var väldigt intressant och man såg riktigt bra bilder av uppkomsten av rynkor, solskador, orenligheter, bruna fläckar, rödhet etc.  En tydlig diagnos på hur din hy mår och lättare att välja rätt produkter när du vet vad huden behöver.

Jag insåg att min dyra rengöring från Dior inte gör sitt jobb, så den kommer åka i soptunnan och jag måste hitta en annan som rengör bättre på djupet! Det som var positivt var att jag inte hade så solskadad hy eller så mkt rynkor, vilket alltid är positivt när man börjar komma upp i min ålder :)!

Akademiklinikens produkter säljs numera både på deras kliniker på Birger Jarlsgatan och Storängsbotten samt på NK, Åhlens och utvalda Apoteket Hjärtat samt i deras egen webshop här.

Nu har jag lovat mig själv att ta bättre hand om min hy och försöka göra en uppiggande behandling  lite oftare :)! Man mår ju så himla bra efteråt!

4 thoughts on “Dags att vårboosta huden!

  1. Sofia

    Jorå, tyvärr kan man få det även i vuxen ålder, men ofta i mildare variant. Man behöver inte ens ha riktigt ont i örat – som barnen ofta har – för att ha öroninflammation som vuxna. 🙂

    Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − två =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.