Vi har besökt Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Jag har inte varit där sedan jag var liten och jag älskade det då.

Vi körde ner på kvällen och checkade in på Kung Carl XII, ett mysigt litet hotell mitt i Vimmerby. Dagen efter stod vi redo på låset när det öppnade för en heldag hos Pippi Långstrump, Karlsson på taket och Co!

Det är verkligen en fantastisk miljö de har lyckas bygga upp, flera scener där det spelas teatrar flera gånger om dagen, en hel biograf som visar Astrid Lindgrens filmer hela dagarna och massor av små kaféer, bagerier, matställen och shoppar där man kan köpa allt mellan godis, dockor, kläder, böcker, filmer, leksaker etc!

Vi åt jättegott i ”Majkens restaurang” – Raggmunkar & fläsk till lunch och iskall mjölk, supergott! 

Dock tyckte jag att det var onödigt dyrt i presentaffärerna, tex kostade en Pippi peruk 150kr, t-shirt 150kr och en Pippi docka 200kr. Då det inte direkt är gratis på sådana här ställen och man ser att många tex väljer att ta med sig picknickkorgar och egen lunchmat tycker jag att det kunde vara lite bättre priser i shopparna, då många barn älskar Pippi, Emil och Karlsson-figurerna och tjatar på sina föräldrar att få små souvenirer med sig hem….

 Denzel på Pippis ”Godisgata” där hon köpte ”18kg godis” i karamellbutiken…ÖVerallt fanns dessa ursöta, små minimiljöer uppbyggda.

 

Tagna på bar gärning på väg in i Pippis Godisbutik….

Det fanns guldpengar, Karlssons kuckilimuckmedicin, polkagrisar…hmmm vad ska vi välja….?

Denzel och jag på balkongen i Villevillekulla, första parkett för teatern på Stora Scenen.

Vi fick en underbart härlig dag och Denzel sprang runt hela dagen och var lyrisk över allt som fanns att se och uppleva. Därefter bar det av mot Hasslö och Blekinge och det var en glad men trött liten kille som somnade i bilen, 5 min efter att vi lämnat parkeringen i Vimmerby…..

4 thoughts on “En dag i Astrid Lindgrens Värld…

 1. Marie

  Åhh vad mysigt, hoppas ni hade en trevlig vistelse i min hemstad! Håller dock med ang priserna, det är onödigt att ta så mkt för sakerna i shoparna när inträde och mat kostar en del!
  Ha en bra vecka! Det blir en del för en småbarnsfamilj…..

  Reply
 2. Ulrica

  Ja, det är alltid lika mysigt att komma till Astrid Lindgrens Värld. Vi har också planer på att åka dit någon gång under de närmaste veckorna…

  Ha en fortsatt skön semester!

  Reply
 3. Camilla

  Mysigt i A-L värld,brukar åka dit varje sommar,men iår har vi inte kommit iväg än…Håller med om att det är onödigt dyrt i affärerna,lite synd. Men miljön är verkligen toppen,och bra teatrar och underhållning!

  Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tretton + femton =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.