Mitt i livet, 30 + har jag blivit kaffetokig.

Jag började dricka kaffe sent i livet, rättare sagt för ca 5-6 år sedan när jag pluggade på IHM för att orka och hålla mig vaken och plugga. Jag dricker fortfarande inte svart kaffe utan endast kaffe med mjölk, latte, cappuccino eller vad man nu vill kalla det.Det är inte så att jag dricker 100 koppar om dagen utan max 3 kanske, men på senare tid har jag märkt att jag mer och mer längtar efter en latte och doften av nybryggt kaffe är underbar… Jag har mina rutiner på när under dagen som jag helst vill ha min latte.

Känner ni igen er? Kan ni oxå längta efter en god kopp kaffe? Eller är det bara jag som blivit mer och mer beroende?

Vår älskade Nespressomaskin!

Jag gav min man en Nespressomaskin i present för något år sedan och vi älskar denna maskin. Vi är inga stordrickare men när vi väl dricker så vet vi precis hur vi vill att den perfekta latten eller cappuccinon ska smaka. Vi använder den mest på helgerna när frukosten är lite längre och man myser och äter längre.

Vad gillar ni bäst?

Maler ni bönorna själva, kör ni den gamla hederliga bryggmaskinen eller gillar gott kaffe i kapslar?

Maler ni ert eget kaffe?

Det här med kaffe är en hel vetenskap och jag tycker det är kul att testa mig fram mellanolika smaker, karaktärer och rostningar. Allt för jakten på den perfekta kaffe latten :)!

Nu tror jag minsann att det är dags för dagens första latte :)! Önskar er en mysig Lördag!

7 thoughts on “Kaffetokig – Moi?

 1. Helen

  Go´morgon!

  Jag sitter just och sippar på mitt Nespressokaffe. Vi är oxå supernöjda med vår maskin. Jag har just nu en favvosmak som heter ”Indriya from India” jättegod att göra latte på. En skön start på en skön lördag :o)

  Reply
 2. Cissi

  Håller fullständigt med dig om att doften av nybryggt kaffe är underbar! För att förgylla lördag & söndags frukostarna så spetsar vi till det med nybakat brööd också från vår lokala konsum som har eget bageri! Det känns lite smålyxigt att göra så!
  Ha en skön lördag du också!

  Reply
 3. Sahra

  Mitt kaffebegär väcktes också när jag började studera 2006. Innan drack jag bara the. Vanligt kaffe funkar inte för mig utan det är latte eller cappuccino. Efter att alla barn är avlämnade vid skola och dagis kör jag förbi mitt latteställe. Åker hem. Öppnar datorn. Tittar igenom det viktigaste samtidigt som jag avnjuter min latte. Samma rutiner varje morgon. Nästan. Kan inte dricka latte senare under dagen. Smakar inte lika gott. Men en cappuccino efter en god middag ute, istället för dessert säger jag inte nej till. Trevlig helg/Sahra

  Reply
 4. Jenny i England

  Hej Shatilla,

  Hoppas att du har haft en fin och skon helg.
  Jag e precis som du..borjat dricka pa senare dar och e helt ’hooked on’ latte!

  Ha en fin vecka.
  Kram

  Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

5 × fyra =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.