ELLE bjöd på en magisk kväll på Grand Hotell igår, modevisning i världsklass, internationella designern Peter Dundas från modehuset Emilio Pucci på plats och Zlatans fru Helena Seger tog emot pris iklädd specialsydd blåsa från Dolce & Gabbana. Hela modeeliten på plats och sååå mycket snygga människor och kreationer!

Kvällen inleddes med champagnemingel, fortsatte med prisutdelning och avslutades med en spektakulär efterfest i Spegelsalen.

Nedan finner ni vinnarna och motiveringarna tillsammans med mina bilder!

Kvällens vinnare:

Svenska designer: Carin Rodebjer

Motivering: Med mjuk elegans förmedlar hon modern kvinnlighet. Genom ett starkt år med tongivande och hyllade kollektioner går hon åter i spetsen för den svenska modescenen.

Fotograf: Andreas Larsson

Motivering: De internationella framgångarna är imponerande, liksom den tidlösa känslan för stil. ELLEs pris går till en person som alltid ser längre än trenden.

Makeupartist: Fredrik Stambro

Motivering: Han har en fot på den internationella arenan och den andra fast förankrad på svensk mark. Med en kombination av teknisk skicklighet och kreativitet har årets pristagare lyckats hålla sig på toppen.

Internationella designer: Peter Dundas för Pucci

Motivering: With respect for the heritage of the iconic fashion house he injects the vintage style with a cool freshness and bohochic feel. This Norwegian viking made the house of Emilio Pucci the ”must have” brand for fashion crowds as well as red carpet celebrities all over the world.

Stylist: Mattias Karlsson

Motivering: De internationella framgångarna är imponerande, liksom den tidlösa känslan för stil. ELLEs pris går till en person som alltid ser längre än trenden.
Modell: Frida Gustavsson

Motivering: Med sina 180 cm över catwalken och en sällsynt grace har hon nått den absoluta modetoppen. En mannekäng i ordets rätta bemärkelse.

Accessoardesigner: Cornelia (Cornelia Webb)

Motivering: Med själ och skickligt hantverk har hon utvecklat sin vision till ett fullfjädrat accessoarmärke. Fanskaran har växt och världen har nu fått upp ögonen för en designtalang utöver det vanliga.

Hederspris: Pär Engsheden

Motivering: En designer med känsla för yppersta kvalitet ända ut i fingerspetsarna. En diskret kreatör som med perfektion i varje detalj lyckats med konststycket att få miljoner nya beundrare på en enda dag. I år firar denne man sitt 20-årsjubileum som couturier.

H&M-stipendiet för hållbarhet: Klättermusen (Eva Askulv)

Motivering: Detta är ”klättraren” som tar miljöarbetet på största allvar utan att göra avkall på nytänkande och lekfullhet vad gäller design och funktion. Med ett uttryck som står sig lika bra på catwalken som i pisten säger vi – Välkommen in i modevärlden!

Nykomling: Greta (Josefine Olsson och Hanna Olsson)

Motivering: En stark designidé med flexibla ramar och en omsorg om material, färgkombinationer och mönster låg bakom årets snackisplagg, som plötsligt sågs överallt.

Bäst klädda man: Salem Al Fakir.

Motivering: Hans pojkaktiga charm smittar av sig på såväl musiken som garderoben. Denna gentleman kombinerar enkelt trendkänsla, lekfullhet och mogna attribut till en pricksäker och personlig stil.

Bäst klädda kvinna: Helena Seger.

Motivering: Med ett genuint modeintresse och världens modehus runt knuten ger hon front row en dos av dramatik och internationell glamour. Hennes stil är smart, självständig och säker – precis som hon själv.

Bäst klädda kvinnliga artist: Petra (September) Marklund
Bäst klädda affärskvinna: Stina Honkamaa.

Motivering: Hennes garderob matchar företaget hon styr på den svenska marknaden – modern, nytänkande och rakt på sak. Utan att göra avkall på varken pondus eller personlighet visar hon att en välvässad stilkänsla håller hela vägen till toppen.
Årets look: Elsa Billgren

Motivering: Från de vällagda lockarna till de vippiga kjolarna och de prydligt lackade naglarna – kvällens vinnare har finputsat retrostilen från tå till topp.

September under pressfrukosten…

Emma Wiklund gick visningen för Emilio Pucci och som vanligt snyggast på hela stället :)!

Puccivisningen var den jag gillade bäst, kläderna var fantastiska!

Helena Seger i coutureklänning från Dolce Gabbana (Ryktet säger att klänningen kostar närmare en halv miljon kronor….)

Chic`s chefredaktör Charlotta Flinkenberg och Sania Claus.

Jag hade en grymt trevlig kväll! Här ser ni den fina klänningen från Mayla, temat på festen var vitt, så klänningen passade klockrent och val av skor blev skinnpumpsen från Louboutain, väskan är vintage och flera år gammal! Tack för alla tips i kommentarsfältet!

4 thoughts on “Kvällen i bilder – ELLE-galan 2011

 1. Mija

  Tycker det är jättekonstigt att Helena Seger vann denna titel! Hon går ju nästan uteslutande klädd i vita linnen, knappast särskilt välklätt, utan mer avspänt. Hon har alltid fula trasiga jeans, inte ett dugg spännande. Tycker det är rent av sorgligt att några suttit och klurat ut att hon skulle vinna när det finns andra som är så fina.

  Reply
 2. Shatilla

  Hej Mija!
  Kan bara hålla med, tycker inte heller att Helena Seger är Sveriges bäst klädda kvinna….det finns såååå många andra, dock blev jag jätteglad för att Stina Honkamaaa blev Sveriges bäst klädda affärskvinna, för hon är alltid välklädd och snygg!

  Reply

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tre × tre =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.