Deichmann startar ett insamlingsprojekt som får stöd av kända personer till förmån för World Childhood Foundation.

Från 8 maj till 13 juni 2010 samlar skokedjan Deichmann in bidrag till Drottning Silvias hjälporganisation Childhood. Varje krona skänkt av allmänheten fördubblas av företaget Deichmann. Insamlingskampanjen stöds av åtta kända personer som alla har låtit sin kreativitet flöda och helt efter egen personlig smak dekorerat om en enkel Deichmannpump.

Dessa skor kommer att säljas på Tradera från 17 maj till 6 juni. Även här kommer Deichmann att fördubbla auktionspriserna och skänka pengarna till Childhood.

Bland de åtta kända personligheter som alla varit med och skapat en unik sko finns Marie Picasso, Lili & Susie, Bea Szenfeld, Sibel, Charlotta Flinkenberg, Ann Söderlund, Freja Kjellberg samt Caroline Blomst från Feber.se.
Nedan finner ni de orginellt designade skorna:


 
Marie Picasso – Jag ville göra något annorlunda. Fjärilen står för frihet och kronan för att alla är vi kung och drottningar över våra egna liv.


Bea Szenfeld – Jag älskar att jobba med papper och även denna gång kunde jag inte slita mig från detta fantastiska material. Titeln på mina skor är ”These Shoes Are Made for Walking” och dekorationen är inspirerad av en gammal låt som enligt mig framförs bäst av Nancy Sinatra. Jag valde att tolka låten med hjälp av gamla kartor och kartböcker. Och jag säger som Nancy sjöng år 1966: Are you ready shoes? Start walking!


Ann Sönderlund I Egypten finns dessa katter i varje souvenirshop. Katten är kreativiteten och konstens gudinna vilket jag tycker är passande! Sen såg jag katten där längst fram på skon som såg ut som en ”kattvakt för lånta fjädrar”. Sen dök ordet kattguld upp från barndomen. När jag och mina kompisar var ute och lekte hittade vi ofta stenar som såg ut som guld och då sa man alltid, ”kattguld”. Så stenarna är kattguld och katten är vakt över lånta fjädrar från vårt gamla påskris.

Charlotta Flinkenberg – Eftersom skor är min stora passion var detta uppdrag en rolig och kreativ utmaning som dessutom har ett gott ändamål. Jag kallar min modell “Sweet chic” och valde pastellfärgat godis just för att riktigt aptitliga och vackra skor har samma effekt på kvinnor som godis har, man får så kallade “cravings” som gör att det blir svårt att motstå frestelsen.


Lili & Susie – Den vita skon är målad med blommor och ett band emellan dem. Blommor betyder otroligt mycket för oss och bandet dem i mellan står för sammanhållning och vänskap. Den svarta skon är smyckad med naturligt tappade fjädrar från vilda fåglar som min syster Lili samlat ute på öar i havsbandet. Vi älskar skärgården och värnar om att bevara djur och miljö för framtiden. Vi har bara en jord.

Sibel – Jag inspirerades mycket av Alice i Underlandet fast i musikalisk tappning. Noterna använde jag för att jag själv är artist och jag ville spegla min personlighet i designen. Sagokänslan är en viktig del av min barndom då det i princip var det enda som höll mig någorlunda lycklig trots tufft motgång.

Freja Kjellberg – Jag ville medverka för att jag tycker det är ett otroligt bra ändamål som ”sko pimpningen” görs för. Vem vill inte bidra med välgörenhet om man kan? Jag funderade länge om just min sko skulle vara snygg, ful, rolig, galen eller enkel? I slutändan fick det bli kedjor i silver och guld som både känns kul och trendigt.


Caroline Blomst / Feber.se – Att ställa upp för ett välgörande ändamål var självklart för mig. Att det sedan inkluderade att jag också fick vara lite kreativ var skoj! Skon som är pimpad med spegelmosaik är inspirerad av disco, Lady Gaga och glädje.

 

 

Blir du sugen på någon av skorna, håll utkik på Tradera där de kommer att auktioneras ut!
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Svenskt samarbete för Deichman…

Post Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 1 =

Försäljning, affärsutveckling & ledarskap

Sälj och affärsutvecklings-uppdrag inom media, mode, skönhet och livsstil. Vi leder, utvecklar och driver projekt, medarbetare och processer för att säkerställa lönsamma projekt, årlig budget, sälj el marknadsplan etc.

Projektledning

Vi leder, utvecklar och projektleder kampanjer, events eller specifika uppdrag och processer.

Influencer Marketing

Vi sammanför varumärken med Influencers och profiler inom mode, skönhet och musik och skapar starka, långsiktiga kommersiella samarbeten.